maandag 10 oktober 2016

Herfstquiche met rauwe ham

Ik heb er al van gesnoept, de rest is ingevroren om later eens mee te nemen onderweg, daar is deze stevige quiche uitstekend geschikt voor!

Hij is makkelijk te maken, ik heb er wel 10 minuten oventijd op gegooid want na 35 minuten was hij nog wat bleekjes. Verder heb ik de dure parmaham vervangen door gewone rauwe ham (ja, je proeft verschil maar dit is ook best te knagen, hoor ;) ) en in plaats van 2 bakjes paddenstoelenmix, 1 bakje genomen omdat ik ook nog champignons had.

De salie kwam uit de tuin. En het leukbedoelde ornamentje heb ik achterwege gelaten wegens twee linkerhanden ;)

Het recept komt uit de Jumbomagazine.

Het smaakte prima! De ham was mals gegaard, de paddenstoelen waren niet "slap" geworden (die in de Jumbomix zijn sowieso erg lekker, met een stevige bite) en de mozzarella was al smeltend subtiel opgegaan in het slagroommengsel.
Ook het maken is geen big deal. Het deeg rolt makkelijk lekker dun uit en is prettig te verwerken. Prima voor een luiewijvendag als je even geen zin hebt in extra werk. Resultaat is een mooi gare "croûte".

Als vorm heb ik overigens een boterkoekvorm genomen omdat de springvorm net bezet was door een appeltaart. Werkt ook prima!





Herfstquiche met parmaham


  • 4 porties
  • Gemiddeld
  • 855 kcal per persoon
  • 60 min
Foto: Jumbo



Ingrediënten

1 rol taartdeeg (koelvers, 400 g)
2 el olijfolie
300 g paddentoelen herfstmelange (schaal à 150 g)
1 teen knoflook
1 takje salie (Italiaanse kruidenmix, bakje 20 g)
70 g parmaham (vleeswaren)
3 eieren
150 ml slagroom
2 bollen mozzarella (à 125 g)
1 snufje peper
1 springvorm (ø 24 cm)
voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Rol het deeg uit en bekleed er de springvorm mee. Zorg dat alle naden goed bedekt zijn.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de paddenstoelen 3 min. Voeg de knoflook en salie toe en bak nog 2 min. mee.
  3. Verdeel intussen de parmaham over de deegbodem. Klop de eieren los met de slagroom. Voeg peper naar smaak toe.
  4. Verdeel de paddenstoelen met de mozzarella over de ham. Schenk er het ei-roommengsel over. Vouw de overhangende randen van het deeg over de quiche.
  5. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 30-35 min. goudbruin en gaar.


Voedingswaarden


per portie
Energie (kcal) 855
Koolhydraten (g) 45
Eiwitten (g) 30
Vet (g) 61


Geen opmerkingen:

Een reactie posten