vrijdag 4 november 2016

Gele paprika-maïssoep met feta en naanbrood

We hebben weer een HelloFresh-recept gedaan!

En het is een gewaagde. Ik ben jarenlang wat overgevoelig geweest voor paprika's, mijn maag reageerde er wat opstandig op. Ik kocht ze vooral als voer voor de cavia's. Maar de bijwerking van een maagoperatie was, dat die overgevoeligheid opeens wég was!

Het was nog wel eng om het te eten, immers, de smaak associeerde ik nog lang met boeren, oprispingen en zo. Maar inmiddels weet ik dat dat écht weg is en sindsdien durf ik steeds meer met paprika te doen, voorzichtig.

Omdat de paprika's in de aanbieding waren bij Aldi en ik de rest van de ingrediënten in huis had, viel de keus vandaag op dit recept.

Een paar kleine wijzigingen: ik nam er geen brood bij, en ik had in plaats van pompoenpitten een pittenmengseltje waar ook pompoen in zat. Voor de pit deed ik er een snuif paprikapoeder "Rosenscharf" bij.

Resultaat: een heerlijk verwarmend soepje en inderdaad, alwéér veggie!

Knoflookteen 1
Gele paprika 1
Mais (pot) ½ 
Pompoenpitten (g) 10
Komijn (tl) ½ 
Gemalen korianderzaad (tl) ½
Bieslook (sprieten) 5
Feta (g) 40
Naanbrood 1
Olijfolie (el)* 1
Groentebouillonblokje* ½
Extra vierge olijfolie* Naar smaak
Peper & zout* Naar smaak

Voedingswaarden 622 kcal | 23 g eiwit | 77 g koolhydraten | 22 g vet, waarvan 2 g verzadigd | 11 g vezels
1 Breng 300 ml water per persoon aan de kook. Snijd of pers de
knoflook fijn. Snijd de gele paprika klein en laat de mais uitlekken.
 
2 Verhit een soeppan met deksel, zonder olie, op hoog vuur en rooster de
pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
 
3 Verhit de olijfolie in dezelfde soeppan met deksel en bak de knoflook en
gele paprika 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de komijn en het gemalen
korianderzaad toe en bak nog 30 seconden. Voeg vervolgens de mais toe, 200
ml kokend water per persoon en verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
Dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.
 
4 Snijd ondertussen de bieslook fijn en verkruimel de feta.
 
5 Gril het naanbrood 2 - 3 minuten in een hete grillpan en keer halverwege
om. Je kunt het naanbrood ook opwarmen in een broodrooster.
 
6 Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
Om de soep te verdunnen, voeg je het overige kokende water toe.
Breng op smaak met peper en zout.
 
7 Snijd het naanbrood doormidden en vul met de helft van de feta. Verdeel
de soep over de soepkommen en garneer met pompoenpitten, bieslook en
de overige feta. Serveer met het naanbrood en besprenkel de soep naar
smaak met extra vierge olijfolie.

Tip! Erg lekker: gril of rooster het naanbrood, besprenkel deze met een
scheutje extra vierge olijfolie en beleg met een deel van de feta.
Heb je naanbrood over? Snijd deze in smalle repen, bak 6 - 8 minuten op
180 graden in de oven en laat afkoelen. Deze worden hard en daarmee
heerlijke soepstengels voor bij deze of een andere maaltijd. Of als hartige
snack bij een borrel of gewoon als tussendoortje voor de volgende dag

2 opmerkingen: