En nieuwsgierig als we zijn willen we dat wel eens proberen!
Al googlend ontdek ik dat het een stevige structuur en smaak heeft, te vergelijken met boerenkool, maar meer "bite" (tenzij je het doodkookt zoals onze oma's vroeger deden) en donkerder van kleur. En dat het vooral bij pasta wordt gegeten!
Ik vond een recept, Pasta burrata con cavolo nero e branzino (pasta met burrata, palmkool en zeebaars). Het recept had ook stukjes chorizo, dat vond ik wel genoeg dus de zeebaars heb ik achterwege gelaten. De burrata is mozzarella met room. Die heb ik vervangen door goedkope mozzarella.
Recept (met aantekeningen):
Pasta burrata con cavolo nero e branzino Aantal personen 4 Stuks.
Bron: Giovanni Caminita (24 kitchen)
Hier zie je ook een videootje!
400 g fusilli
1 sjalot
1 teentje knoflook
500 g palmkool
olijfolie
200 g salami
1
4
Kook de fusilli gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking (ik deed een bouillonblokje in het water).
Giet de fusilli af en bewaar wat van het kookvocht.
Pel en snipper de sjalot. Pel de knoflook. Snijd het puntje van de peper, klop de zaadjes eruit en snijd de peper in ringen.
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sjalot, knoflook en rode peper circa 3 minuten. Voeg de palmkool toe en stoof circa 4 minuten mee. Snijd de salami in dunne plakjes en voeg toe samen met het kookvocht van de pasta. Meng de pasta erdoor en warm circa 3 minuten door. Snijd de
Verwarm een grillpan voor. Besprenkel de huid van de zeebaars met olijfolie. Gril de zeebaars circa 3 minuten op de huidkant. Zet het vuur uit, draai de vis om en dek af met aluminiumfolie.
Serveren
Schep de pasta in diepe borden
bereiding ca 30 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten