Volgende keer zou ik toch de tomatenpuree achterwege laten, ik vond het een wat minder geslaagde combinatie, maar dat moet ieder natuurlijk voor zich bepalen ;)
Het is vooral een perfect recept om vantevoren te maken als je weet dat er een drukke dag aan komt! Je hoeft het alleen maar even opnieuw op te warmen in de oven en that's it. Toevallig was gisteren zo'n dag :)
Op de tomatenpuree na vond ik het weer een uitstekend maaltje!
Benodigdheden:
1 kg kruimige aardappelen3 el olijfolie
500 g rundergehakt
300 g ui
5 tenen knoflook
4 grote wortelen
200 g zuurkool
2 el tomatenpuree
400 ml kippenbouillon
300 ml slagroom
2 eierdooiers
Boter om in te vetten
100 g geraspte oude kaas
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de aardappelen, kook ze beetgaar, giet af en laat uitstomen. Verhit een pan met de olie en bak het gehakt rul. Pel de uien en knoflook en snipper deze fijn. Snij de wortelen in grove stukken en voeg samen met de ui en knoflook toe aan het gehakt. Bak het geheel 5 minuten mee zonder te kleuren.Meng de zuurkool, tomatenpuree en kippenbouillon er doorheen en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat het 20 minuutjes sudderen. Voeg de slagroom toe en breng het geheel opnieuw aan de kook en haal de pan van het vuur. Zeef het vocht uit het gehakt, voeg het vocht toe aan de gekookte aardappelen en stamp het geheel fijn. Voeg de eierdooiers toe en roer het geheel tot een gladde puree.
Vet een ovenschaal in met boter en leg hier een laag puree op. Verdeel het groente- en vleesmengsel over de laag puree en de dek het geheel met een tweede laag puree. Bestrooi het geheel met geraspte oude kaas en schuif het 25 minuten in de oven.
Tip: Laat het geheel een nacht afkoelen in de koelkast en warm de volgende dag 15-20 minuten op in de oven op 175 graden. Dat maakt het nog smaakvoller en makkelijker te snijden.
Serveer de jachtschotel met een frisse salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten