Ik had nog een klein stukje riblap in de vriezer en de abrikozen kocht ik los bij De Tuinen. Het spek kwam van 2 plakjes ontbijtspek (ik kook immers voor 1 persoon met een kleine eetlust ;) ).
Ontbijtkoek klinkt misschien raar, maar het is volgens mij een heel oude manier om het suddervocht te binden, en de kruiderij erin past prima bij het gerecht!
4 porties Eenvoudig 826 kcal per persoon
Voorbereidingstijd 45 min
Wachttijd 120 min
Totale tijd 165 min
Ingrediënten
600 g magere riblappen
3 el olijfolie
75 g gerookt ontbijtspek
2 uien
1 flesje herfstbok (30 cl)
250 ml runderfond (pot 350 ml)
75 g gewelde abrikozen
1 takje rozemarijn
4 kruidnagels
3 plakjes ontbijtkoek
1500 g kruimige aardappelen
500 g sperziebonen
200 ml melk
1 snufje zout
1 snufje peper
1 pureestamper
voor 4 personen
Bereidingswijze
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit in een braadpan de olie. Bak de riblappen in 4 min. aan beide kanten bruin aan. Neem het vlees uit de pan.
Bak in het bakvet de spekreepjes 3 min. Voeg de uienringen toe en bak 5 min. zachtjes. Leg het vlees terug in de pan.
Schenk het bier met de fond voorzichtig in de pan. Voeg de abrikozen, het takje rozemarijn, de kruidnagels en de ontbijtkoek toe. Breng tegen de kook aan
Draai het vuur laag en stoof het vlees in 2 uur zachtjes gaar.
Kook de aardappelen in water met een beetje zout in 20 min. gaar. Kook de sperziebonen in 6-8 min. beetgaar. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper.
Schep de aardappelpuree op 4 borden. Verdeel er de ribstoof met de saus over. Serveer met de sperziebonen.
Voedingswaarden per portie
Energie (kcal) 826
Koolhydraten (g) 105
Eiwitten (g) 48
Vet (g) 19
Tip
Gebruik de rest van de fond in een saus of soep voor een extra volle smaak.
Voorbereidingstijd 45 min
Wachttijd 120 min
Totale tijd 165 min
Ingrediënten
600 g magere riblappen
3 el olijfolie
75 g gerookt ontbijtspek
2 uien
1 flesje herfstbok (30 cl)
250 ml runderfond (pot 350 ml)
75 g gewelde abrikozen
1 takje rozemarijn
4 kruidnagels
3 plakjes ontbijtkoek
1500 g kruimige aardappelen
500 g sperziebonen
200 ml melk
1 snufje zout
1 snufje peper
1 pureestamper
voor 4 personen
Bereidingswijze
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit in een braadpan de olie. Bak de riblappen in 4 min. aan beide kanten bruin aan. Neem het vlees uit de pan.
Bak in het bakvet de spekreepjes 3 min. Voeg de uienringen toe en bak 5 min. zachtjes. Leg het vlees terug in de pan.
Schenk het bier met de fond voorzichtig in de pan. Voeg de abrikozen, het takje rozemarijn, de kruidnagels en de ontbijtkoek toe. Breng tegen de kook aan
Draai het vuur laag en stoof het vlees in 2 uur zachtjes gaar.
Kook de aardappelen in water met een beetje zout in 20 min. gaar. Kook de sperziebonen in 6-8 min. beetgaar. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper.
Schep de aardappelpuree op 4 borden. Verdeel er de ribstoof met de saus over. Serveer met de sperziebonen.
Voedingswaarden per portie
Energie (kcal) 826
Koolhydraten (g) 105
Eiwitten (g) 48
Vet (g) 19
Tip
Gebruik de rest van de fond in een saus of soep voor een extra volle smaak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten