vrijdag 23 september 2016

Maaltijdboxchallenge: parelcouscous met koriander, ricotta en cranberry-pittenmix

Vandaag de derde "ik doe het lekker zelf"-maaltijdboxchallenge van deze week: parelcouscous met koriander, ricotta en cranberry-pittenmix.

Zelf samenstellen is goedkoper, maar duur als je in je eentje bent en ook nog eens een kleine eter. Nadeel is wel, dat je niet altijd dezelfde spullen kunt krijgen. Zoals bepaalde gekruide vleessoorten en worstjes, maar ook pitten/zadenmengsels en parelcouscous, dat vast wel ergens te koop zal zijn - maar niet hier. Met een beetje improviseren kom je er echter wel.

Zo kon ik de cranberry-pittenmix zelf samenstellen (zelfschep) bij De Tuinen (gedroogde cranberry, zonnepitten en pompoenpitten). En in plaats van parelcouscous heb ik gewone couscous gebruikt.

Ik ben ook, alwéér, heel blij met mijn zesteur, vorig jaar aangeschaft in het kookwinkeltje dat toevallig deze herfst zijn deuren zal sluiten (wegens pensioen). Ik maak er prachtig subtiel dunne citrusschilrasp mee!

Ik heb 50 g couscous genomen (check even op de verpakking hoe je het klaarmaakt), en ook wat minder ricotta. Met de koriander ben ik wat minder zuinig geweest. Ook heb ik een gehakte knoflookteen toegevoegd.

En het was een heerlijke combinatie!


Hieronder het originele recept van HelloFresh.

Ricotta is een relatief magere, maar eiwitrijke kaas en een goede
aanvulling voor een vegetarisch dieet. Wist je trouwens dat eiwitten
uit zuivelproducten beter worden opgenomen door het
lichaam dan eiwitten uit plantaardige producten?

Een heerlijk nazomers gerecht

Pan met deksel, saladekom, koekenpan, fijne rasp
Voedingswaarden 588 kcal | 22 g eiwit | 81 g koolhydraten | 17 g vet, waarvan 6 g verzadigd | 9 g vezels

Parelcouscous (g) 85
Gele paprika ½ 
Sjalot ¼
Tomaat 1
Verse koriander (takjes) 3
Limoen ½ 
Cranberry-pittenmix (g) 20
Ricotta (g) 100
Groentebouillon (ml)* 175
Olijfolie (tl)* 1
Extra vierge olijfolie (el)* 1
Peper & zout* Naar smaak

1 Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous.
Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer
daarna de korrels los en schep over in een saladekom.
 
2 Snijd ondertussen de paprika klein. Verhit de olijfolie in een koekenpan
en bak de paprika 3 – 4 minuten op hoog vuur.
 
3 Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de tomaat klein en snijd de
koriander fijn. Voeg de sjalot, tomaat, paprika en het grootste deel van de
koriander toe aan de saladekom.
 
4 Was de limoen grondig. Rasp de schil met fijne rasp en pers het sap
uit. Voeg de cranberry-pittenmix, extra vierge olijfolie, ½ el limoensap per
persoon, ½ tl limoenrasp per persoon en de helft van de ricotta toe aan de
salade-kom. Meng het geheel goed door en breng op smaak met peper,
zout en eventueel extra limoensap.
 
5 Verdeel de parelcouscous over de borden. Verdeel de overige ricotta
erover, garneer met de overige koriander en limoensap.
 
Tip! Rol de limoen eerst stevig met je handpalm over het aanrecht
voor je deze uitperst. Zo komt er meer sap uit.
 
Houd je niet van rauwe sjalot? Bak deze dan mee met de paprika voor een
zachtere smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten