zondag 11 september 2016

BBQ-burger

September geeft de zomer waar we zolang op hebben moeten wachten (oké, 2016 had één van de warmste zomers uit de geschiedenis, maar zeker niet de mooiste). Volgende week worden zelfs tropische dagen verwacht! Dus de Weber mag weer aan, want ook als de zon "achter het huis" is, blijft het warm.

Jongste kwam barbecue-en en nam van alles mee: hamburgers, pluksla (die in kluitjes worden verkocht), tomaat, een fles Mad Sauce Sweet Onion, Wapenaer kaas extra belegen en augurkjes. Voor hemzelf als broodje een Italiaanse bol, voor mij een bruine bol.


De hamburgers gingen op de barbecue en op het laatst legde ik daar een halve plak kaas op zodat die kon smelten. Een andere plak ging op het broodje, dat werd besmeerd met wat Mad Sauce en belegd met slablaadjes. Op die plak kwam de hamburger-kaas, en het werd afgemaakt met uitjes, tomaat en augurk.

Een heerlijke combinatie, veel lekkerder dan de bekende hamburgerketens!

Volgende keer (en gezien de weersverwachtingen zit dat er aan te komen) gaan we zélf hamburgers maken van gehakt en gebruiken we een oud bloempotje als vorm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten