maandag 29 augustus 2016

Recept van Tim Kans “Hong Kong street style” Rice Stick Noodles

Jaaa, ik heb het eindelijk gevonden, het recept van die hemelse rijstnoedels (rice sticks) en sesampindasaus! Het origineel is in Engels, hieronder een vertaling. Op de site staat ook een filmpje.



“Hong Kong street style” Rice Stick Noodles. Recipe by Masterchef Tim Kan
(je vindt alles bij Wah Nam Hong Asian Supermarket)
Ingrediënten voor de Rice Stick Noodles

150 gram rijstbloem
100 gram Chinees aardappelzetmeel
25 gram Chinese Blossom flour (ehm, die kan ik even niet vinden...? Op mijn foto staat wel Wheat flour, Chinees tarwebloem!)
25 gram maïzena
375 ml water
1 gesneden bosuitje om er voor het stomen overheen te sprenkelen
Topping
Shiso-Cress (van Koppert Cress, zie mijn eerdere blog hierover
Grofgehakte pinda's
Hoisin sauce (Amoy)
Sriracha sauce
Ingrediënten sesamsaus
2 lepels sesampasta/tahin
1 lepel pindakaas, die van Skippy is heel fijngemalen en werd geadviseerd
40 gram poedersuiker
2 lepels rijstazijn (Amoy)
1 tsp. zout
120 gram sesamolie
Stoompan of wok (er werd met een wok gewerkt) met deksel
Stoomrekje
Stoombakje (een platte aluminium schaal in dit geval)
Preparation
Neem een middelgrote schaal en mix de 4 droge ingrediënten met het water tot het eruit ziet als melk. Laat het 10 minuten staan en roer nog eens goed door.
Zet je wok op het vuur, doe er een stoomrekje in, doe er water in en breng aan de kook (het mag niet boven het rekje uitkomen!). nota bene: ik gebruik hiervoor een grote soeppan.
Doe een dun laagje mengsel in een platte bak van aluminium, zet voorzichtig op het rekje, verspreid wat gesneden lenteui erover en doe de deksel op de wok. Laat 3-4 minuten stomen.
Ondertussen maken we de sesamsaus, het stelt niet veel voor: mix alle ingrediënten behalve de cress en de pinda's in een bakje.
Na 3-4 minuten check je of de noodles klaar zijn. Haal (voorzichtig!) de bak uit de wok en rol beide zijden voorzichtig op naar het midden, snij dan in stukjes.
Doe achtereenvolgens de sesamsaus, hoisin en Sriracha over de noodles en garneer met de grofgehakte pinda's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten