dinsdag 23 augustus 2016

Op stoom komen in Wah Nam Hong

Mij was gevraagd om foto's te komen maken bij het foodblogevent "Kom op stoom" door Wah Nam Hong, de Aziatische supermarkt met restaurant in de beroemde Markthal in Rotterdam. Er zou een demonstratie rijstnoodles maken worden gehouden door chefkok Tim Kan, veel informatie over stomen en de producten in de supermarkt worden gegeven door Caroline Wimmers en een rondleiding door de Markthal door Marloes (sorry, ik ben je achternaam kwijt...) inclusief een bezoek aan de bioslager De Groene Weg, die een les gaf in het verdelen van een half varken (de romp dan).

Niemand minder dan de ambassadeur van Indonesië, Zijne Excellentie I Gusti Agung Wesaka Puja, had te kennen gegeven graag aanwezig te willen zijn op deze middag!

Chefkok Tim Kan is ook een soort ambassadeur: van de Aziatische keuken. Het is namelijk heel moeilijk om écht goede Aziatische koks te vinden. Men denkt al snel dat je geen opleiding nodig hebt om nasi goreng te kunnen bereiden, maar de echte traditionele Aziatisch keuken gaat veel verder dan de afhaalchinees. Er zitten technieken en tradities achter waarbij de Franse cuisine verbleekt! Tot zijn grote vreugde begint er nu een MBO-opleiding Aziatisch Koken.

Het was een geweldig informatieve middag waar ik de komende tijd meer over wil gaan schrijven, hou deze blog dan ook in de gaten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten