donderdag 26 september 2019

Kant en klaar

Kant en klaarmaaltijden in opmars, was vandaag in het nieuws. Zie ook https://www.trouw.nl/economie/kant-en-klaarmaaltijden-vliegen-over-de-toonbank~bd3e1248/ (eerste 7 artikelen zijn gratis).

Toch even iets eruit quoten:

"In het algemeen bevatten kant-en-klaarmaaltijden weinig groente, veel verzadigde vetten, veel zout en weinig vezels, staat er desondanks op de website van het Voedingscentrum. Is die tekst achterhaald? Nee, denkt Elisabeth Veenstra van diëtistenvereniging Dieetplaneet. Supermarkten verkopen nog altijd ongezonde opwarmbakjes, zoals boerenkool of andijvie met veel zout en suiker. Nieuwe, gezonde varianten vullen de ongezonde maaltijden aan, ziet Veenstra. 
Zij vindt dat diëtisten prima zo nu en dan kant-en-klaarmaaltijden kunnen adviseren aan patiënten, mits de etiketten worden gelezen. Het is volgens Veenstra voor veel mensen nog lastig om gezonde en ongezonde maaltijden te herkennen. Belangrijk is dat het gerecht verse groente bevat, een goede verdeling van koolhydraten, eiwitten en vetten en zo min mogelijk sausjes.“Het liefst koken we elke dag twee uur met biologische producten, maar ja. Kant-en-klaarmaaltijden zijn soms prima alternatieven.”

Ehm... Zoveel werk hoeft lekker eten echt niet te zijn!

En kant-en-klaar, oké, het kan makkelijk zijn in geval van nood, maar het is het toch net niet...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten