zaterdag 14 september 2019

Rabarberlikeur

Uit een oude blog uit juni 2013.

Van mijn laatste oogst (want eergisteren was het alweer Sint Jan) rabarber heb ik een taartje gebakken en ga ik dit recept maken.


...en nu geduld hebben tot half augustus...!


ongeveer 1 kg rabarber voor 600 g schoongemaakt gewicht; 300 g fijne kristalsuiker; 1 liter wodka, of meer indien nodig;
2 glazen potten met een inhoud van 1 liter/ 1 fles met een inhoud van 1 liter
Hak de rabarber in stukken en verdeel die in de twee potten. Doe 150 g suiker in elke pot, sluit het deksel en schud goed. Maak de deksels weer los en giet in elke pot 5 dl wodka- ik (N.Lawson) gebruik de goedkoopste die ik kan vinden. Als de potten nu niet vol zijn, giet er dan meer wodka in. Maar dat zal niet nodig zijn, want de rabarber neemt heel wat plaats in de potten in. Doe de deksels weer dicht, zet de potten op een koele, donkere plek en laat ze daar ten minste 6 weken, maar niet langer dan 6 maanden staan. Zeef het vocht en giet het in een fles. Zie hier je rabarberborrel. (Voor 1 liter.)

1 opmerking:

  1. fun88 soikeotot fun88 soikeotot クイーンカジノ クイーンカジノ 12bet 12bet planet win 365 planet win 365 188bet 188bet 카지노 가입 쿠폰 카지노 가입 쿠폰 クイーンカジノ クイーンカジノ 온라인카지노 온라인카지노 바카라사이트 바카라사이트 1xbet korean 1xbet korean 903

    BeantwoordenVerwijderen