(uit een oude blog uit 2013)
Njom njom njom! Dit is de bron.
- 1. Roast Red Pork en Roasted Chicken Speciaal:
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Roast Red Pork Trafasie (vers bereide marinade)
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade)
- 3 kippenbouten (met vel)
- 500 gr varkenslapjes
- 2 teentjes knoflook
- 2. Tjauw-Min:
- 4 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 500 gram Chinese mie (Tjauw-Min)
- zonnebloemolie
- 1 ui
- klein bosje paksoi
- 125 gram taugé
- Faja Lobi Zuurgoed TrafasieBereidingswijze:1. Voorbereiding:
Knoflook (fijn geperst) mengen met Roast Red Pork Trafasie (marinade), marinade daarna aan de varkenslapjes toevoegen en 2-3 uur marineren. Moksie Speciaal Trafasie (marinade) aan de kippenbouten toevoegen en 2-3 uur marineren voor de bereiding van roasted chicken speciaal.
TIP: Marineer het vlees een nacht tevoren.
De Chinese mie (tjauw-min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
2. Roast Red Pork en Roasted Chicken Speciaal:
Verdeel de roast red pork varkenslapjes aan de ene kant van een braadschaal en de roasted chicken speciaal aan de andere kant ervan; de helft van de marinade over het vlees verdelen en de andere helft de laatste 5 minuten. Rooster of grill het vlees circa 20 minuten op 200 graden in de oven. Snijd het vlees daarna in plakjes.
3. Tjauw Min:
Fruit in een pan de ui in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de paksoi (fijn gesneden), roerbak enkele minuten; Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) toevoegen en omscheppen, daarna de Chinese mie hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 6 minuten opbakken. De laatste minuut de taugé toevoegen.Serveertip:Verdeel het geroosterd vlees over de Sandhia's Tjauw-Min; schenk de saus erover. Garneer met Surinaams Zuurgoed Trafasie. Gebruik Roti Sambal Trafasie of Sambal Nasi Trafasie voor een hetere smaak.Variatietip:Varieer de kippenbouten met kipfilet.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten