vrijdag 13 september 2019

Rabarbertaart

Het is geen rabarbertijd meer, maar print 'm uit en bewaar 'm tot volgend voorjaar!
Bron is "Eenvoudig Leven" van Teunie Luijk.

Uit een oude blog van me:

Ik heb hem vandaag gebakken met rabarber uit eigen tuin vanwege de verjaardag van mijn jongste kind (29 mei).
Teunie is al jaren een begrip in consuminderland. Ooit was ze lid van de consumindermaillijst “De Gulden Gulden” die 15 jaar geleden is opgericht (en nog steeds bestaat), maar ze is vooral bekend van haar blog en columns.
Teunie Luijk is een “grootgezinmanager” en zeer gelovig christen. Ze heeft tien kinderen (één is inmiddels uit huis) en heeft al heel wat meegemaakt. Haar geloof en gezin gaat voor alles. Ze heeft het begrip “back to basics” actief toegepast en deelt dat graag met anderen - zolang haar gezin er niet bij in schiet.
Misschien een gruwel in het oog van feministen en Jet Bussemaker… Maar toch, bij de huidige crisis en de zoveelste aangekondigde bezuinigingsgolf ben ik heel dankbaar dat ik Teunie heb leren kennen, want lowbudget back to basics is geen trendy leefstijl meer geworden, maar pure noodzaak…
Voor de taart heb je nodig:
150 gram boter of margarine op kamertemperatuur
150 gram suiker
3 eieren
150 gram zelfrijzend bakmeel

Voor de vulling:
750 gram gewassen en in stukjes gesneden rabarber
suiker naar smaak
30 gram custard

Warm de oven voor op 150 graden.

Maak een cakebeslag door de boter en de suiker te mixen. Je voegt er één voor één de eieren aan toe terwijl je goed blijft mixen. Als het beslag licht en luchtig is roer je er het bakmeel door. Doe het beslag in een ingevette taartvorm.

Schud de rabarber, suiker en custard door elkaar en leg het rabarbermengsel op het beslag.

Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak hem in 1 uur en 15 minuten gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten