Zo had ik gemarineerde paddenstoeltjes gemaakt, die mini's van de Jumbo. Op zacht vuur gemarineerd in een willekeurig (losse pols) badje van in wat olijfolie gefruite knoflook en uitje, provençaalse kruiden, laurierblaadje, een plens wijn en wat bouillon.
En ik had een eendensalade van veldsla met plakjes gerookte eend, stukjes zachte geitenkaas (Bettina), frambozendressing (Jumbo) en walnoten.
In de vriezer had ik porties spotgoedkoop wildstukjes, vermoedelijk afsnijsel maar perfect voor de stoof.
In de slowcooker heb ik de paddenstoeltjes met marinade gedaan en het wild, ik voegde enkele jeneverbessen en pimentkorrels toe en een vers laurierblad. Hoogste stand. Het was in enkele uren botertjesgaar. Op het laatst nog een handje gedroogde cranberries erdoor.
Dit heb ik geserveerd met een pluk eendensalade en een snee Italiaans brood (van Koopmansmix).
Derde Kerstdag was opnieuw Vreten Op Aarde & In De Pensen Een Welbehagen!
Klinkt goed!
BeantwoordenVerwijderenSmaakt ook lekker ;)
Verwijderen