maandag 19 december 2016

Lekker, snel, goedkoop en makkelijk

Af en toe werk ik als vrijwilligster in de interne/backstage catering op festivals. Vaak moeten we ter plekke alternatieve gerechten bedenken voor mensen met allergie en voor de vega's, binnen de mogelijkheden die we hebben, maar er lopen heel creatieve mensen rond!

Ook afgelopen weekend was ik er weer en ik heb mee mogen helpen met een snel, creatief en vooral verrassend lekker gerechtje.

Nodig: gare rijst, groente om te roerbakken, olie, Kikkoman* sojasaus naar smaak en (liefst bruine) suiker. Hoeveelheden moet je maar naar smaak doen. Omdat wij een grote hoeveelheid maakten ging het erg uit de losse pols. Eventueel stukjes vlees (kip bijvoorbeeld) erbij.

Verhit de olie en roerbak de groente beetgaar, terwijl je wat suiker (begin met een lepeltje) en Kikkoman toevoegt. Voeg daarna de rijst en eventueel vlees toe, proef of er nog wat Kikkoman of suiker bij moet.

Klaar!

Zelf had ik er misschien nog wat ketumbar en djinten (koriander en komijn) in gedaan, of sambal, maar de eerste twee waren taboe wegens allergie, en sambal hadden we niet ;)

*) Je hebt natuurlijk ook ketjap en gewone sojasaus, maar Kikkoman heeft een heel eigen smaak die het heel goed doet met de suiker! Het resultaat is een heel smakelijk gerecht waarbij je niet eens doorhebt dat er suiker in zit ;)

Deze blog verschijnt ook op 52 Weken Spaarchallenge

Geen opmerkingen:

Een reactie posten