Af en toe werk ik als vrijwilligster in de interne/backstage catering
op festivals. Vaak moeten we ter plekke alternatieve gerechten bedenken
voor mensen met allergie en voor de vega's, binnen de mogelijkheden die
we hebben, maar er lopen heel creatieve mensen rond!
Ook afgelopen weekend was ik er weer en ik heb mee mogen helpen met een snel, creatief en vooral verrassend lekker gerechtje.
Nodig:
gare rijst, groente om te roerbakken, olie, Kikkoman* sojasaus naar
smaak en (liefst bruine) suiker. Hoeveelheden moet je maar naar smaak
doen. Omdat wij een grote hoeveelheid maakten ging het erg uit de losse
pols. Eventueel stukjes vlees (kip bijvoorbeeld) erbij.
Verhit
de olie en roerbak de groente beetgaar, terwijl je wat suiker (begin
met een lepeltje) en Kikkoman toevoegt. Voeg daarna de rijst en
eventueel vlees toe, proef of er nog wat Kikkoman of suiker bij moet.
Klaar!
Zelf
had ik er misschien nog wat ketumbar en djinten (koriander en komijn)
in gedaan, of sambal, maar de eerste twee waren taboe wegens allergie,
en sambal hadden we niet ;)
*) Je hebt
natuurlijk ook ketjap en gewone sojasaus, maar Kikkoman heeft een heel
eigen smaak die het heel goed doet met de suiker! Het resultaat is een
heel smakelijk gerecht waarbij je niet eens doorhebt dat er suiker in
zit ;)
Deze blog verschijnt ook op 52 Weken Spaarchallenge
Geen opmerkingen:
Een reactie posten