donderdag 24 december 2015

Vooral gourmetten is populair met kerst!

Aldus RTL4. Valt de tafelgrill er ook onder...?

Ook dit jaar komt in veel huizen voor de kerst het gourmetstel weer van zolder. Uit een enquête van kerstblog Christmaholic.nl en RTL Nieuws blijkt dat gourmetten dit jaar populair is.
Op de poll op de site Christmaholic.nl reageerden 350 mensen, van wie het grootste deel vrouwen. Een kwart van hen geeft aan op eerste kerstdag te gaan gourmetten. 3 procent zegt dat ze dat zowel op eerste als op tweede kerstdag doen.
Nog eens 25 procent duikt de keuken in en pakt flink culinair uit. Er zijn ook opvallende resultaten, zoals mensen die gaan 'pizzaretten' (gourmetten, maar dan met een pizza-oven op tafel) en één persoon die zegt Chinees te bestellen op eerste kerstdag. Zijn diner op tweede kerstdag is 'Chinees opwarmen'.
Stressvolle periode
In een enquête die DVJ Insights eerder deed in opdracht van RTL Nieuws zegt 37,6 procent van de mensen dat ze de voorbereidingen op kerst stressvol vinden.
Bezoekers van Christmaholic.nl herkennen dat. Ze noemen vooral het kopen en opzetten van de kerstboom en het inpakken van cadeautjes stressvol. Meer dan de helft van de mensen die reageerden, verkiest overigens een nepkerstboom boven een echte.
Opvallend is dat restaurants het dit jaar drukker hebben. Het aantal reserveringen ligt 10 procent hoger dan in 2014, zegt reserveringssite Couverts.nl. Ook Koninklijke Horeca Nederland ziet dat we weer meer uit eten gaan met kerst. "We verwachten een goede kerstperiode voor restaurants omdat de afgelopen maanden de omzet en het aantal gasten zijn gestegen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten