donderdag 19 januari 2017

Tomaten-paprikasoep met parelcouscous en dragon

Weer tijd voor een lekker soepje!

Het volgende recept is geïnspireerd op een Hello Fresh-soepje dat recentelijk in de box zat. De parelcouscous heb ik gevonden bij Jumbo, waar ze ook de dragon verkopen (vers, in het groentekoelvak). Het originele recept vraagt pruimtomaten, ik nam een pak passata (gezeefde tomaten). En het is zo simpel dat je het haast niet kunt geloven...

Hoeveelheden naar eigen inzicht. Het gerecht gaat uit van water met een groentebouillonblokje, ik had echter nog een bak ingevroren kookvocht van rundertong die ik ooit bereid heb. Dat vocht is een geweldige basisbouillon! Dat is het natuurlijk niet meer veggie. Maar je kunt natuurlijk ook water met een veggie bouillonblokje nemen.

Snipper knoflook en ui. Snij rode paprika en wat gedroogde abrikozen in stukjes. Snij de blaadjes van de dragon fijn en doe dat apart met de steeltjes. Verhit olijfolie en fruit ui en knoflook op laag voor. Voeg paprika, dragonsteeltjes en de helft van de abrikozen toe. Bak 2 minuten op laag vuur.
Voeg 200 ml bouillon per persoon (of water met bouillonblokje) toe en laat afgedekt 20 minuten komen.

Kook ondertussen wat parelcouscous (klein handje pp) volgens de verpakking. Roer de korrels los en laat uitstomen.

Haal de soep van het vuur, doe er een lepel crème fraîche door en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met zout, peper en een snuif paprika Rosenscharf. Doe ook de rest van de abrikozen erbij en laat even op zacht vuur staan. Eventueel wat dunner maken met wat bouillon.

Voeg de parelcouscous toe en servee de soep, garneer met dragonblad en nog wat crème fraîche. Serveer met broodjes, ciabatta, stokbrood o.i.d.

Met de rosenscharf paprikapoeder wordt het heerlijk vurige winterkost!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten