maandag 9 januari 2017

Pad thai met kip

Het derde gerecht uit de Mathijs' Maaltijdbox die een vriendin met me deelde. De kip en paprika moest ik zelf scoren, de rest zat nog in haar pakket of mijn voorraadkast.

"Werden jouw rice sticks ook zo kleverig," wilde ze weten. Ja, inderdaad, ondanks snel afspoelen met koud water direct na het koken, om nagaren te voorkomen, maar het bleek uiteindelijk toch nog wel te eten te zijn.

Het recept zegt dat je de taugé moet begieten met kokend water, dat leek me wat flets (al zei vriendin dat het prima ging). Ik heb de taugé dan ook kort geblancheerd in water met wat bouillonpoeder.

Het was een prima recept! Ik heb wel een heel klein puntje sambal er doorheen geroerd wegens het uitdagende prikkeltje, maar dat is geen must. De kip is prima op smaak met de sojasaus en de lepel suiker (of beter: gula jawa ofwel palmsuiker, dat ook in hanteerbare vorm te krijgen is).

Het originele recept:

1/2 bosje bosui
20 g gezouten pinda's
1 groene paprika
250 g kipdijfiletreepjes
knoflook
rijststicks (soort rijstmie)
1 rode paprika
100 g taugé
2 zakjes sojasaus (of 2 lepels; gebruik dan wel de Chinese of de Kikkoman, ketjap is wat anders).
1-2 lepels (basterd)suiker (of gula jawa)
olijfolie
zout
zwarte peper

  1. Snij 2 tenen knoflook fijn en de paprika's in blokjes.
  2. Bak de kipdijreepjes 5-6 minuten in olijfolie (nota bene: olijfolie is niet zo heel erg oosters, wil je het authentieker doen, neem dan arachide-olie of soja-olie). Voeg in de laatste minuut de sojasaus en bruine suiker toe. Voeg knoflook en paprika toe en bak nog 3 minuten. Zet het vuur laag.
  3. Weeg 180 gram rijststicks af en bereid volgens de verpakking. Giet af en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken en doe bij de groente en de kip. Bak 2-3 minuten mee. Breng op smaak met zwarte peper en zout.
  4. Doe de taugé in een vergiet en giet er kokend water over.
  5. Hak de pinda's. Snij de bosui in ringen. Schep de rijststicks, groente en kip op. Bestrooi met bosui en pinda's en garneer met de taugé.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten