donderdag 17 augustus 2017

Knoflooksoep met garnalen

Ik had nog een restje garnalen in de vriezer en zin in iets pittigs. Dat werd knoflooksoep met garnalen.

Doe ca. 10 flinke tenen knoflook ongepeld 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Verhit wat olijfolie in de soeppan en knijp de knoflook daarin uit. Roerbak even.
Doe er dan 500 ml visbouillon (van een blokje) en 250 ml melk bij (slagroom mag ook, maar de calorietjes, he ;-) ) en een plukje saffraan en breng voorzichtig aan de kook.
Doe de garnalen erbij, pas op dat ze niet te gaar worden want dan worden ze te taai.
Doe er fijngesneden peterselie bij.
Maak op smaak met versgedraaide peper en eventueel nog wat zout.

Serveren met salade of een stuk brood.

Heb je geen visbouillon, dan kan het natuurlijk ook een andere bouillon. En ipv garnalen kun je ook vlees, kip etc. gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten