(nog ff snel bleekselderij scoren bij de Jumbo!)
- 2 flespompoen
- 2 kilo in totaal), zaden
- verwijderd, in stukken gesneden
- 2 el olijfolie
- 2 knoflooktenen, fijn gesneden
- 2 rode uien, fijn gesneden
- 2 stengels bleekselderij, redelijk fijn gesneden
- 1/2 winterpeen, in kleine stukken gesneden
- 1 rode paprika, in kleine stukken gesneden
- De blaadjes van 2 takjes verse tijm
- 1 chilipeper, zaden verwijderd, fijn gesneden
- Vers gemalen zwarte peper
- 2 liter groentebouillon
- Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg daaraan de knoflook, ui, selderij,
- paprika, wortel, chili, tijm en wat versgemalen zwarte peper toe. Bak de
- groenten en kruiden gedurende een kleine tien minuten op middelhoog vuur, roer
- af en toe door. Voeg dan de pompoen en de bouillon toe en plaats een deksel op
- de pan. Kook de soep gedurende dertig minuten. Tot slot pureer je de soep met
- een staafmixer. Smakelijk!
Foto: mytaste.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten