Hier deel ik mijn ervaringen met koken en eten. Ik eet het liefst lekker, zelfgemaakt en liefst ook nog een beetje gezond. De recepten lijken moeilijk met lastige ingrediënten, maar dat valt mee, zeker als je een (bescheiden) basisvoorraadje specerijen en zo kunt opbouwen. En desnoods pas je ze aan. Doe ik ook regelmatig! :)
zondag 27 september 2015
Compôte van Elstar en rode ui
Opeens weet ik wat ik met mijn appeltjes ga doen! Ik heb een redelijke
oogst, maar moet wel veel plekjes wegsnijden dus geen mogelijkheid tot
al te lang bewaren. Bron: Jumbo
3 el
zonnebloemolie
1 kg
rode ui
200 g
rietsuiker
100 ml
balsamicoazijn
375 ml
rode wijn
1000 g
elstar appels
1
bosui
2
schone jam- of weckpotten (à 600 ml)
Bereidingswijze
Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui 5 min. zachtjes. Voeg de suiker en de azijn toe en breng aan de kook.
Voeg als de azijn bijna is ingekookt de wijn toe. Breng aan de kook en laat opnieuw bijna helemaal inkoken.
Schep de appel en de bosui erdoor en neem de compote van het vuur. Serveer de compote warm of op kamertemperatuur.
Voedingswaarden
per portie
Energie (kcal)
55
Koolhydraten (g)
10
Eiwitten (g)
Vet (g)
1
Tip
Bewaren? Schep de warme compote in 2 potten, sluit het
deksel en laat ze omgekeerd 10 min. afkoelen. Keer de potten weer en
laat verder afkoelen. Een ongeopende pot compote is op een koele,
donkere plaats 6 maanden houdbaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten