zondag 27 september 2015

Compôte van Elstar en rode ui

Opeens weet ik wat ik met mijn appeltjes ga doen! Ik heb een redelijke oogst, maar moet wel veel plekjes wegsnijden dus geen mogelijkheid tot al te lang bewaren. Bron: Jumbo


3 el zonnebloemolie

1 kg rode ui

200 g rietsuiker

100 ml balsamicoazijn

375 ml rode wijn

1000 g elstar appels

1 bosui
2 schone jam- of weckpotten (à 600 ml)



Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui 5 min. zachtjes. Voeg de suiker en de azijn toe en breng aan de kook.
  2. Voeg als de azijn bijna is ingekookt de wijn toe. Breng aan de kook en laat opnieuw bijna helemaal inkoken.
  3. Schep de appel en de bosui erdoor en neem de compote van het vuur. Serveer de compote warm of op kamertemperatuur.

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2015/Recepten/receptdetail.jpg


Voedingswaarden

per portie
Energie (kcal) 55
Koolhydraten (g) 10
Eiwitten (g)
Vet (g) 1

Tip

Bewaren? Schep de warme compote in 2 potten, sluit het deksel en laat ze omgekeerd 10 min. afkoelen. Keer de potten weer en laat verder afkoelen. Een ongeopende pot compote is op een koele, donkere plaats 6 maanden houdbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten