zondag 20 april 2014

Rabarbertaart

Eerste Paasdag. Naar oma en opa geweest, gezellig gekletst, lekker gegeten! En de meegenomen rabarbertaart was echt een groot succes, precies de juiste verhoudingen en een leuke smaakvariatie door de gember!

Basis is een pak Honig of zo appeltaartmix (sorry, luiewijvendag vandaag), en dan voor dat soort appeltaarten met een deegruitjespatroon bovenop 8-)

Gewichten van de vulling moet je maar een beetje inschatten, ik deed het uit de losse pols. I.i.g. stukjes rabarber, genoeg custardp
oeder om de rabarber mee te bedekken, pakweg 100 gram geleisuiker (ik heb die halfzoete gekocht, pakken van 500 gram), handje rozijnen en een half potje bakgember (zal ook wel met stemgember kunnen).

En ik heb geen ruitjespatroon maar een dun deeglaagje bovenop, hier en daar wat ingesneden bij wijze van schoorsteentje (niet zichtbaar op de foto), afgedekt met een laagje geklopt ei.

Afbakken zoals op de verpakking vermeld (maar zélf deeg maken is natuurlijk nóg stoerder 8-) ).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten