Eerste
Paasdag. Naar oma en opa geweest, gezellig gekletst, lekker gegeten! En
de meegenomen rabarbertaart was echt een groot succes, precies de juiste
verhoudingen en een leuke smaakvariatie door de gember!
Basis is een pak Honig of zo appeltaartmix (sorry, luiewijvendag vandaag), en dan voor dat soort appeltaarten met een deegruitjespatroon bovenop 8-)
Gewichten
van de vulling moet je maar een beetje inschatten, ik deed het uit de
losse pols. I.i.g. stukjes rabarber, genoeg custardpoeder
om de rabarber mee te bedekken, pakweg 100 gram geleisuiker (ik heb die
halfzoete gekocht, pakken van 500 gram), handje rozijnen en een half
potje bakgember (zal ook wel met stemgember kunnen).
En
ik heb geen ruitjespatroon maar een dun deeglaagje bovenop, hier en
daar wat ingesneden bij wijze van schoorsteentje (niet zichtbaar op de
foto), afgedekt met een laagje geklopt ei.
Afbakken zoals op de verpakking vermeld (maar zélf deeg maken is natuurlijk nóg stoerder 8-) ).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten