zondag 27 oktober 2019

Pindakip van Ashley Willems/Williams uit de slowcooker

Van vriendin A kreeg ik een recept voor kip uit de slowcooker, van Ashley Willems, of Williams zoals tout Pinterest beweert, maar er is een site van Ashley Willems dus ik neem aan dat dat klopt. ik gebruikte de kipdijfilet die in de pas geopende islamitische toko te koop is. Dit vlees heeft net iets meer bite, vind ik.
Online vond ik diverse varianten, maar ik bleef dicht bij de bron en nam het originele recept.

Pindakip uit de slowcooker, super lekker!

28 jan, 2017  in Diner / Recepten voor de slowcooker door Ashley Willems
Een experiment op de zondagmiddag, erg goed gelukt!

Deze pindakip uit de slowcooker lijkt stiekem wel een beetje op de pulled chicken saté, maar dan toch net anders! Ineens kreeg ik een ingeving op de zondagmiddag, binnen 10 minuten lagen alle ingrediënten in de slowcooker. 3,5 uur later hadden we heerlijke pindakip!

We aten er witte rijst bij en zure komkommer, afgemaakt met wat gebakken uitjes! Heerlijk was het volgens alle familieleden aan tafel. Bij het bedenken van een originele naam voor dit gerecht kwamen we alleen niet verder dan pindakip uit de slowcooker..

Maak dit recept met goede kipfilets, kippendijen of kippenpoten. In plaats van rijst smaakt het trouwens ook heerlijk met brood.

Het is ook mogelijk dit recept met kant en klare pindasaus te maken in plaats van de pindakaas, net wat je zelf wilt. Ik zelf ben geen fan van pittig eten, ben je daar zelf wel fan van? Proef en voeg naar smaak bijvoorbeeld wat extra sambal toe. 

Twijfel je nog steeds over de eventuele aanschaf van een slowcooker? Lees mijn tips voor de aanschaf en het gebruik van de slowcooker dan eens door! Klik hier…

Bereidingstijd: voorbereiding +/- 10 minuten + 3,5 uur in de slowcooker. 
Wat heb je nodig? (+/- 4 a 5 personen)
+/- 1250 gram kipfilet of kippendijen
2 gesneden uien (of 1 grote)
3 gesneden lente uitjes
6 eetlepels pindakaas (ik gebruik altijd die van de Lidl, zonder toegevoegde suikers)
5 eetlepels zoete chili saus
100 ml kookroom of kokosmelk
5 eetlepels ketjap (manis)
1 eetlepel sesamolie
3 tenen knoflook
1 theelepel gemberpoeder
1 a 2 theelepels zout
2 theelepels uienpoeder
2 theelepels knoflookpoeder
1 a 2 theelepels zwarte peper (ground black pepper van Badia)
2 theelepels sambal (ik gebruik thuis een milde sambal, maar wanneer je liever wat pittiger eet kun je natuurlijk zelf kiezen welke sambal je toevoegt en hoeveel)
Optioneel: fijn gehakte nootjes voor de garnering.

Ben je benieuwd naar welke standaard producten ik gebruik, zoals welke ketjap, welke peper, klik dan even hier..

Gebruik je namelijk zelf andere producten kan de smaak natuurlijk ook anders uitvallen.

Bereiding:
De bereiding is echt super simpel, alle bovenstaande ingrediënten gaan in de slowcooker. Zet hem aan voor 3,5 uur op low.

De tijd kan per slowcooker verschillen, een Crockpot gaat bijvoorbeeld sneller dan een Andrew James. De eerste keer dus even goed in de gaten houden hoeveel tijd je nodig hebt in jouw slowcooker. 

Let op: er gaat dus verder geen extra vocht in de slowcooker. Na 3,5 uur haal je de deksel eraf en roer je het geheel goed door.. De kip viel direct al uit elkaar die hoefde ik niet meer uit elkaar te pluizen. De pindakip had bij mij direct de goede structuur. Is hij naar je zin toch nog te dun? Gebruik dan wat maizena om het geheel te binden.

Belangrijk.. PROEF, breng naar wens nog verder op smaak.. Maak het bijvoorbeeld zo pittig als je zelf lekker vindt,  je hoeft natuurlijk niet perse het recept helemaal te volgen.. Durf te experimenteren! Dat maakt koken of in dit geval slowcooken nou juist zo leuk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten