Het recept voldeed zo goed dat ik hem, met wat aanpassingen, heb gebruikt om een verjaardagstaart voor oudste zoon te maken. Ik heb een massa pruimen geoogst en het lag voor de hand die te gebruiken. In plaats van limoen heb ik een sinaasappel genomen.
Het is echt het proberen waard als je zonder oven en lastige handelingen een heerlijk kwarktaartje wil!
Het originele recept:
1 pak hazelnootkoeken à 200 g
50 g boter + extra om in te vetten
rijpe mango's
500 g magere kwark
200 g witte basterdsuiker
2½ dl slagroom
8 blaad(jes) gelatine
limoen, schoongeboend
50 g boter + extra om in te vetten
rijpe mango's
500 g magere kwark
200 g witte basterdsuiker
2½ dl slagroom
8 blaad(jes) gelatine
limoen, schoongeboend
Maal de koekjes fijn in de keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak, bind deze dicht en verkruimel de koek met behulp van een zware pan of deegroller.
Smelt de boter en roer er het koekkruim door.
Vet de springvorm in met boter en verdeel koekmengsel over de bodem.
Druk het kruim met de bolle kant van een lepel goed aan.
Zet de vorm in de koelkast.
Laat de blaadjes gelatine 5 minuten weken in ruim koud water.
Schil de mango’s en snijd ze in dobbelsteentjes.
Klop de slagroom met de suiker stijf.
Rasp met een fijne rasp, boven de slagroom, de groene schil van de limoen eraf en klop deze erdoor.
Pers de limoen uit.
Breng het sap in een steelpan aan de kook.
Neem de pan van het vuur en los de goed uitgeknepen gelatine erin op.
Roer het gelatinemengsel door de kwark en schep er ¼ deel van de mango door.
Schep de slagroom erdoor.
Neem de vorm uit de koelkast, schenk de vulling in de vorm en strijk hem glad.
Verdeel de rest van de mango over de taart.
Laat de taart in de koelkast, in minimaal 2 uur opstijven.
Verwijder de springvorm.
Garneer eventueel met wat extra reepjes limoenschil.
Smelt de boter en roer er het koekkruim door.
Vet de springvorm in met boter en verdeel koekmengsel over de bodem.
Druk het kruim met de bolle kant van een lepel goed aan.
Zet de vorm in de koelkast.
Laat de blaadjes gelatine 5 minuten weken in ruim koud water.
Schil de mango’s en snijd ze in dobbelsteentjes.
Klop de slagroom met de suiker stijf.
Rasp met een fijne rasp, boven de slagroom, de groene schil van de limoen eraf en klop deze erdoor.
Pers de limoen uit.
Breng het sap in een steelpan aan de kook.
Neem de pan van het vuur en los de goed uitgeknepen gelatine erin op.
Roer het gelatinemengsel door de kwark en schep er ¼ deel van de mango door.
Schep de slagroom erdoor.
Neem de vorm uit de koelkast, schenk de vulling in de vorm en strijk hem glad.
Verdeel de rest van de mango over de taart.
Laat de taart in de koelkast, in minimaal 2 uur opstijven.
Verwijder de springvorm.
Garneer eventueel met wat extra reepjes limoenschil.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten