donderdag 9 februari 2017

We doen net of het mei is

Asperges, rabarber en bessen... Ik heb die graag in voorraad! De asperges via een koopje op de markt of zo, de rabarber en bessen uit eigen tuin. Hup de vriezer in, geblancheerd (in water met wat zout bewaar het vocht als basis voor bouillon), of als compôte.

Vandaag weer een portie asperges met aanhangend kookvocht tevoorschijn gehaald. Bij Jumbo hadden ze kleine pakjes achterham stevig afgeprijsd wegens de datum, die heb ik in kleine stukjes gesneden. En ik had nog een kruimig aardappeltje, peterselie in de vriezer en Duitse kummel (ofwel karwijzaad - note to self: binnenkort weer aanvullen, én de paprika Rosenscharf!).

Ik heb een roux gemaakt van een klein lepeltje boter en een klein lepeltje meel en daar het kookvocht in verwerkt tot de saus, op smaak gebracht met peterselie en kummel.
De asperges snel opgewarmd. Het aardappeltje gekookt en met iets boter en verder peper en zout naar smaak puree van gemaakt. Ham in plakjes over de asperges, saus erbij en ook een gekookt eitje erbij.

Je zou zo weer denken dat het mei is, in plaats van februari met vorst, sneeuw en een snijdende wind!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten