zaterdag 26 maart 2016

Paasbrunch

Paasbrunch aan het voorbereiden. Een aantal dingen maak ik vantevoren. Hoef ik het alleen nog maar op te warmen. Zoals deze minifrittata!

Mi­nif­rit­ta­ta met cho­ri­zo en cour­get­te

Een frittata bak je eigenlijk in een koekenpan, deze variant bakken we in een muffinvorm: zo krijg je 'cupcakes' die supervrolijk staan op tafel.

  • 12 stuks
  • 170 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 20 min. oventijd

Ingrediënten

  • 12 papieren cakevormpjes
  • muffinvorm met 12 holtes

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de courgette op een grove rasp. Doe de courgette in een bolzeef en bestrooi met het zout. Laat 15 min. staan zodat het vocht eruit lekt.
  2. Doe ondertussen de papieren cakevormpjes in de holtes van de muffinvorm. Klop de eieren los in een grote kom. Snijd de chorizo in kleine stukjes, snijd de blaadjes salie fijn en voeg samen met de slagroom toe.
  3. Duw met een lepel de rest van het vocht uit de courgette. Dep de courgette droog met keukenpapier en voeg toe. Breng op smaak met peper.
  4. Snijd de kaas in stukjes. Vul de cakevormpjes met eimengsel en bestrooi met de kaas.
  5. Bak de frittata’s in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Meng ondertussen de olie door de sla en breng op smaak met peper.
  6. Haal de frittata’s uit de oven en neem ze voorzichtig uit de muffinvorm. Serveer met de salade.

Variatietip:

In plaats van abondance kun je ook gruyère gebruiken. Deze kazen hebben allebei een pittig-zoete, nootachtige smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten