Een must!!!
En als er geen aardbeien meer zijn is het vast ook met een ander stuk vers fruit van het seizoen te maken!
- 50 gram boter
- 350 gram speculaasjes
- 5 eetlepels aardbeienjam
- Rasp van 1 citroen
- 500 gram volle kwark
- 100 ml slagroom
- 2 zakjes vanillesuiker
- 4 eieren, losgeklopt
- 300 gram verse aardbeien
- Poedersuiker
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Smelt de boter en breek de speculaasjes in stukjes. Maal 300 gram van de speculaaskoekjes in een keukenmachine.
- Voeg de boter en 2 eetlepels jam toe en meng tot een samenhangend deeg.
- Schep op de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.
- Meng de citroenrasp, kwark, slagroom, vanillesuiker en de eieren goed door elkaar met een garde.
- Schep de overgebleven stukjes speculaas door het beslag en schenk in de vorm.
- Zet in de oven en bak de taart in ca. 45 minuten gaar.
- Laat de taart helemaal afkoelen, haal uit de vorm, smeer in met de aardbeienjam en leg op een serveerbord.
- Halveer de aardbeien en garneer de bovenkant van de taart met de aardbeien en poedersuiker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten