Momenteel is mijn gebit opengebroken. Ze kunnen pas half mei weer
verder, dus knapperige pistoletjes gezond en zo zijn voorlopig even
taboe.
Van een rest kip kan je een makkelijk weg te slikken prut maken. Serveer met rijst en spinazie uit de diepvries.
Smelt
een lepel boter in een gewone pan, doe wat prei, ui en knoflook erin en
bak op niet te hoog vuur glazig, het moet een beetje knapperig blijven.
Doe er een lepel bloem over, roer goed. Laat even bakken op hoog vuur en pas op voor aankoeken!
Verdun
de derrie met wat kipbouillon (van een blokje gemaakt, of gebruik een
rest kippensoep van gisteren, inclusief sliertjes, kip, groente etc) tot
de juiste dikte of dunheid.
Roer dan de restjes kip erdoorheen.
Effe doorpruttelen, en dan serveren.
Als extraatje heb ik er een schep hindustaanse masala doorheen gedaan.
Als
je de prut een beetje dik houdt, in een platte schaal giet en in de
koelkast in laat dikken, kan je er de volgende dag kroketten van
draaien. Maar ik ben te lui om op te schrijven hoe je dat verder moet
doen ...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten