vrijdag 29 april 2005

Kost voor slechte kauwers

Momenteel is mijn gebit opengebroken. Ze kunnen pas half mei weer verder, dus knapperige pistoletjes gezond en zo zijn voorlopig even taboe.

Van een rest kip kan je een makkelijk weg te slikken prut maken. Serveer met rijst en spinazie uit de diepvries.

Smelt een lepel boter in een gewone pan, doe wat prei, ui en knoflook erin en bak op niet te hoog vuur glazig, het moet een beetje knapperig blijven.
Doe er een lepel bloem over, roer goed. Laat even bakken op hoog vuur en pas op voor aankoeken!
Verdun de derrie met wat kipbouillon (van een blokje gemaakt, of gebruik een rest kippensoep van gisteren, inclusief sliertjes, kip, groente etc) tot de juiste dikte of dunheid.
Roer dan de restjes kip erdoorheen.
Effe doorpruttelen, en dan serveren.

Als extraatje heb ik er een schep hindustaanse masala doorheen gedaan.

Als je de prut een beetje dik houdt, in een platte schaal giet en in de koelkast in laat dikken, kan je er de volgende dag kroketten van draaien. Maar ik ben te lui om op te schrijven hoe je dat verder moet doen ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten