Ziet
er niet uit, maar werkt nog als een tierelier. De "barbecuestarter".
Kooltjes erin, aanmaakblokje eronder, rustig wachten tot de boel goed
door gloeit, kooltjes in de bbq en dan op je gemak de boel garen.
De kunst is nu de kooltjes aan de ene kant van de bbq te leggen en het vlees aan de andere kant (voor bbq met deksel). Leg het vlees niet boven maar naast de kooltjes. Als het vet smelt en gaat lekken, valt het niet op de gloeiende kolen en krijgen we dus geen steekvlam en cremeerverschijnselen.
Deksel erop (ventilatiegaatjes open!) Af en toe even checken. En verder niets dan geduld.
Geen gewapper met de zaterdagtelegraaf of gedoe met de luchtbedpomp (waarvan het tuitje al begint te smelten) of flessen spiritus.
BBQ kan zo leuk zijn!
Bijschrift toevoegen |
In werkelijkheid viel het met de zwartigheid wel mee, maar mijn witbalans muitte wat... |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten