maandag 3 februari 2014

Roast red pork

Uit een potje, oké, maar die potjes van Faja Lobi zijn dan ook wel héél lekkerrrr! Hier staat het recept.



Roast Red Pork (geroosterd varkensvlees)

Ingrediënten:

    1 pot (360ml) Faja Lobi Roast Red Pork Trafasie (vers bereide marinade)
    500 gram varkenslappen
    1 mandarijn
    2 teentjes knoflook
    400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Surinaamse Rijst Gerechten) 


Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Mandarijn en koflook uitpersen en mengen met de Roast Red Pork Trafasie (marinade); hierna de marinade aan het vlees toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren voor een lekkerder smaak.
Leg het vlees op de bakplaat, verdeel de helft van de overblijvende marinade erover en leg op elk stuk vlees een klontje boter. Rooster het vlees 10-15 minuten op de barbecue, hetelucht- of in de elektrische oven op 200 graden gaar; de andere helft van de overblijvende marinade de laatste 5 minuten tijdens het roosteren over het vlees verdelen voor een lekkere saus.

Snijd het vlees in lange reepjes en serveer het met Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Surinaamse Rijst Gerechten); schenk de jus over het vlees.


Variatietip:
Voeg 50ml rum aan de marinade toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten