woensdag 24 juli 2013

Irish Coffeetaart

Kind wordt meerderjarig, dus krijgt hij...

...Irish Coffeetaart!

Foto en recept van Smulweb
En het was een enorm succes!

INGREDIENTEN 8 personen

    1 pakje cafe noir
    100 gram gesmolten boter
    6 blaadjes gelatine
    anderhalve dl sterke koffie
    100 gram suiker
    3 el whisky
    250 ml slagroom
    200 gram MonChou
    2 dl vanillevla
    mokkaboontjes of chocolaatjes voor de garnering.Dit recept is ABSOLUUT niet van mezelf. Het laatste jaar is deze taart echt onze lievelingstaart geworden. De taart is super makkelijk te maken en gaat niet in de oven. De bodem van de taart wordt gemaakt van Cafe Noir.

    Verkruimel de koekjes en roer de gesmolten boter erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm (20 cm). Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel glad. Plaats de bodem 30 minuten in de koelkast.

    Week de gelatine enkele minuten in ruim koud water tot de blaadjes soepel zijn. Los eerst de uitgeknepen gelatine in de hete koffie op en dan 50 gram van de suiker.

    Voeg de Whisky toe en laat het mengsel afkoelen. Klop anderhalve dl slagroom met twee eetlepels suiker lobbig. Klop de MonChou met een mixer glad, Voeg de vla toe en klop tot het mengsel glad is.
    Klop het koffiemengsel erdoor en laat het MonChou mengsel lobbig worden. Spatel de geslagen slagroom erdoor. Verdeel het mengsel over de taartbodem.

    Laat de taart in de koelkast in ca. 3 uur opstijven. Verwijder de rand van de springvorm. Klop de rest van de slagroom met 1 volle eetlepel suiker stijf en spuit toeven op de taart.

    Versier elke toef met een moccaboon of chocolaatje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten