Ketchup maken
Recept
Zo
kun je heerlijke ketchup maken. Waarom ga je ketchup maken terwijl je
het ook kan kopen, zul je je misschien afvragen. Ten eerste is ketchup
maken erg leuk en daarnaast was ik benieuwd of hoe het zou smaken. Het
is wat mij betreft een groot succes. Niet alleen heb ik deze ketchup bij
de friet geserveerd maar met een beetje olijfolie ook een prachtige
dressing.
Stappen
1
Klaar
|
Breng
de suiker met een scheutje water, op een matig vuur, aan de kook. Zorg
dat je geen karamel krijgt. (Zodra het water verdampt is, zal de
vloeibare suiker snel verkleuren. Dat moet je vermijden.)
|
2
Klaar
|
Voeg de ui, tomaat en paprika bij het suikermengsel. Roer alles goed om en laat het mengsel enkele minuten stoven.
|
3
Klaar
|
Schenk
de azijn erbij en voeg de kruidnagel, tomatenpuree steranijs en
korianderpoeder toe. Meng er ook een snuifje cayennepeper onder.
|
4
Klaar
|
Laat de kruidige tomatensaus minstens een half uurtje pruttelen op een zacht vuur. Roer het mengsel regelmatig even om.
|
5
Klaar
|
Zeef het ketchupmengsel, doe het in een sauspan en breng het zachtjes aan de kook.
|
6
Klaar
|
Los
een lepeltje maïszetmeel (Maïzena) op in wat water en meng het onder de
saus. Roer en laat de saus even koken. Zodra ze de gewenste dikte
heeft, giet je de saus met een trechter in de flesjes. (Denk eraan: door
het afkoelen zal de ketchup nog dikker worden. De warme saus mag dus
nog wat lopend zijn.)
|
7
Klaar
|
Laat de ketchup goed afkoelen. Sluit nadien de flesjes en bewaar de ketchup in de koelkast.
|
Geen opmerkingen:
Een reactie posten