woensdag 18 september 2019

Surinaams eten – Tjauw Min Moksie (tjauw min met moksie metie, moksie speciaal en paksoi)

(uit een oude blog uit 2013)
Njom njom njom! Dit is de bron.

  • 1. Roast Red Pork en Roasted Chicken Speciaal:
  • 1 pot (360ml) Faja Lobi Roast Red Pork Trafasie (vers bereide marinade)
  • 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade)
  • 3 kippenbouten (met vel)
  • 500 gr varkenslapjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2. Tjauw-Min:
  • 4 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
  • 500 gram Chinese mie (Tjauw-Min)
  • zonnebloemolie
  • 1 ui
  • klein bosje paksoi
  • 125 gram taugé
  • Faja Lobi Zuurgoed Trafasie
    Bereidingswijze:
    1. Voorbereiding:                                                                                        
    Knoflook (fijn geperst) mengen met Roast Red Pork Trafasie (marinade), marinade daarna aan de varkenslapjes toevoegen en 2-3 uur marineren. Moksie Speciaal Trafasie (marinade) aan de  kippenbouten toevoegen en 2-3 uur marineren voor de bereiding van roasted chicken speciaal.
    TIP: Marineer het vlees een nacht tevoren.
    De Chinese mie (tjauw-min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
    2. Roast Red Pork en Roasted Chicken Speciaal:
    Verdeel de roast red pork varkenslapjes aan de ene kant van een braadschaal en de roasted chicken speciaal aan de andere kant ervan; de helft van de marinade over het vlees verdelen en de andere helft de laatste 5 minuten. Rooster of grill het vlees circa 20 minuten op 200 graden in de oven. Snijd het vlees daarna in plakjes.
    3. Tjauw Min:
    Fruit in een pan de ui in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de paksoi (fijn gesneden), roerbak enkele minuten; Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) toevoegen en omscheppen, daarna de Chinese mie hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 6 minuten opbakken. De laatste minuut de taugé toevoegen.
    Serveertip:
    Verdeel het geroosterd vlees over de Sandhia's Tjauw-Min; schenk de saus erover. Garneer met Surinaams Zuurgoed Trafasie. Gebruik Roti Sambal Trafasie of Sambal Nasi Trafasie voor een hetere smaak.
    Variatietip:
    Varieer de kippenbouten met kipfilet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten