zondag 16 augustus 2015

Hollandse aardbei-speculaas cheesecake

Vandaag een hemelsch stuk gebak gegeten! Ik heb het recept gevraagd en gekregen en vond hem net ook online.

Een must!!!
En als er geen aardbeien meer zijn is het vast ook met een ander stuk vers fruit van het seizoen te maken!

  • 50 gram boter
  • 350 gram speculaasjes
  • 5 eetlepels aardbeienjam
  • Rasp van 1 citroen
  • 500 gram volle kwark
  • 100 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 300 gram verse aardbeien
  • Poedersuiker
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Smelt de boter en breek de speculaasjes in stukjes. Maal 300 gram van de speculaaskoekjes in een keukenmachine.
  3. Voeg de boter en 2 eetlepels jam toe en meng tot een samenhangend deeg.
  4. Schep op de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.
  5. Meng de citroenrasp, kwark, slagroom, vanillesuiker en de eieren goed door elkaar met een garde.
  6. Schep de overgebleven stukjes speculaas door het beslag en schenk in de vorm.
  7. Zet in de oven en bak de taart in ca. 45 minuten gaar.
  8. Laat de taart helemaal afkoelen, haal uit de vorm, smeer in met de aardbeienjam en leg op een serveerbord.
  9. Halveer de aardbeien en garneer de bovenkant van de taart met de aardbeien en poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten